Information & regler

Information & regler

 

peter parker
På PC Gamer gillar vi god stämning. Samtidigt finns det tillfällen då alla inte är överens. Det är okej, man behöver inte alltid tycka likadant. Det viktiga är att man beter sig som folk. Här följer lite regler och riktlinjer. Är du trevlig behöver du faktiskt knappt läsa dem.

 

1. Allmänna regler

Respektera varandra. Det kan låta som en klyscha, men inte desto mindre börjar det mesta här. Tänk innan du säger något och använd inte den anonymitet skärm och tangentbord ger dig för att säga saker du inte hade kunnat stå för ansikte mot ansikte. Med andra ord tolereras inga personangrepp eller hot.

Åsiktsfrihet tillämpas så länge något inte kan anses vara kränkande mot enskild part.

Yttrandefrihet gäller här liksom överallt annars, men förväxla inte den med rätten att bete dig hur som helst.

Egenansvar. Du är själv ansvarig för det du skriver och delar på pcgamer.se. Redaktionen förhandsgranskar inte material så som inlägg, videor eller bilder och dessa omfattas inte av det utgivaransvar som gäller på sajten i allmänhet.

Inlägg som bryter mot eller uppmanar till brott mot svensk lagstiftning tolereras ej.

 

2. Juridik

Grundlagsskyddet för webbplatser är oklart. Vid misstanke om brott kan polis sannolikt därför kräva att få ta del av användaruppgifter. Om vi själva misstänker grövre brott kommer vi självklart kontakta polis.

Vi tillåter inte diskussioner om något olagligt, vare sig det är piratkopior, stöldgods eller illegala substanser. Vad ni gör på er fritid lägger vi oss inte i, men håll det utanför sajten, tack. Detta omfattar även olika fusk i spel. Är det tillåtet fusk, kör hårt, men är det inte sanktionerat av spelutvecklaren själv är det inte tillåtet på pcgamer.se.

Vi friskriver oss från nyttjande av bilder på pcgamer.se som medlemmar saknar tillstånd att använda. Kort sagt: du använder bilder som inte är dina egna på egen risk.

Animerade gifar är tillåtna.

Nakenbilder godkänns inte som profilbild eller avatar i forumet.

 

3. Diskussionsforum

Utöver redan påpekade saker som respekt och god ton gillar vi inte heller spam i forumet om det inte är konserverad skinka. Vid dåligt uppträdande eller uttryckliga regelöverträdelser ges medlemmen en varning. Upprepas beteendet smyger vi antingen in i din bostad och placerar ett älghuvud i ditt kylskåp eller bannar dig en tid. Är det inte jaktsäsong, troligtvis det senare.

Våra moderatorers ord gäller. Med det sagt kan alla ha fel. Känner du dig orättvist behandlad (på riktigt, inte som i att du och alla andra vet att du gjorde fel men du vill ändå jiddra), maila red@pcgamer.se.

Ett konto per person gäller. Vill du ändra något i ditt konto och behöver hjälp, ta kontakt med en moderator på forumet, men skapa inte ett nytt konto, då är risken stor att ditt äldre konto raderas eller att du får en varning.

När du loggat in på pcgamer.se godkänner du våra regler och förbinder dig att följa dem.

 

4. Övrigt

Reglerna kan och kommer att ändras fortlöpande. Det är din skyldighet att hålla dig uppdaterad om eventuellt ändringar, även om vi självklart kommer annonsera större ändringar.

Vi gillar de flesta och är både flexibla och mjuka i hullet, men vi alla måste förhålla oss till vissa riktlinjer om pcgamer.se ska bli en stor och livskraftig sajt, inte minst vi i redaktionen själva. Vi vill nå dit tillsammans med dig. Be nice så brukar andra vara trevliga tillbaka.

Game on!