Call of Duty kommer kanske sluta släppa spel varje år – finns det några fördelar?

Call of Duty kommer kanske sluta släppa spel varje år – finns det några fördelar?

I samarbete med Casumo.com

Call of Duty är en av de mest populära spelserierna någonsin, och det av bra anledningar. Varje spel har mottagits med beröm från de flesta spelare, och har fortsatt att leverera i nästan 20 års tid. Få andra spelserier kan stoltsera med samma sak.

Under årens gång har det släppts hela 18 spel, varav det första lanserades 2003. Sedan dess har det släppts ett spel varje år, och det har till och med lanserats en hel del spin-offs på spelen.

Det årliga lanseringsschemat är vanligt inom branschen

Många speltillverkare släpper spel på regelbunden basis, varav vissa har ungefär samma schema som Call of Duty. Få bidrar dock med samma höga kvalitet under lika lång tid.

Även inom iGaming är det vanligt med nya spel varje år. Slots är ett ypperligt exempel på detta. Här tillkommer det ständigt nya maskiner, vilket driver utvecklingen framåt och ser till att spelarna får vad de vill ha. Det är en nödvändighet för att branschen ska utvecklas och nå nya höjder.

4 fördelar med att man slutar släppa spel varje år

Nedan är exempel på fördelar:

Kvalitén blir högre

Med tanke på att Activision Blizzard får mer tid på sig, blir kvaliteten högre. Tekniken utvecklas i en rasande fart, vilket gör att spelutvecklaren får tillgång till bättre teknik för varje spel som de utvecklar. Ju längre de väntar, desto bättre teknik finns tillgänglig på marknaden. Ljudet och grafiken är exempel på saker som bara blir bättre för varje år som går.

Spelen får mer funktioner

Det är inte bara tekniken som utvecklas ju längre tiden går. Spelutvecklarna får även möjlighet att lägga till fler funktioner, något som i många fall förhöjer spelupplevelsen. Detta kan t.ex. vara att addera detaljer som man annars inte har tid att lägga till, men kan även vara helt nya funktioner som man helt enkelt kommer på i takt med att tiden går.

Färre buggar

De flesta spel dras med buggar i flera månader eller år efter att de har lanserats. Detta är något som Activision Blizzard kan eliminera i en större skala om de väljer att lansera sina spel med större mellanrum, vilket gör att spelarna får en bättre upplevelse.

Större genomslag

Om spelutvecklaren endast släpper ett spel vartannat år i stället för varje år kommer spelen förmodligen att få större uppmärksamhet och genomslag. Anledningen till detta är att fansen har fått vänta och bygga upp förhoppningarna, vilket gör att den initiala spelarskaran blir större.

Finns det några nackdelar?

Den enda nackdelen är egentligen att fans inte får tillgång till ett nytt spel varje år, något som kan vara surt för vissa spelare. De flesta kommer dock vara nöjda över att Activision Blizzard tar längre tid på sig att släppa nästa spel, detta eftersom att spelen med allra högsta sannolikhet blir bättre tack vare detta. Eftersom att det ofta går ganska snabbt att ta sig igenom spelen har det årliga spelet varit ett välkommet tillskott. Om spelutvecklaren bestämmer sig för att sluta släppa spel varje år får spelarna helt enkelt anpassa sig. De flesta kommer förmodligen bli nöjda med den högre kvalitén.

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts