Allt som man behöver veta om videospelet Red Dead Redemption 2

Allt som man behöver veta om videospelet Red Dead Redemption 2

Artikeln är skriven av The Media Folk

Red Dead Redemption är ett mycket uppskattat videospel som har rosats av spelexperter i Sverige och i utlandet. Denna artikel presenterar allt som man behöver veta om detta populära spel. Texten kikar närmare på spelets olika komponenter och besvarar frågan varför spelets underhållningsvärde är så pass högt och vad man som spelare kan förvänta sig från detta spel.

Vad handlar Red Dead Redemption 2 om?

Red Dead Redemption 2 lanserades 2018 och precis som originalversionen så utspelar sig spelet i den amerikanska vilda västern. Spelet erbjuds bland annat till Xbox One och Playstation 4.
Året är 1899 och handlingen kretsar kring ett rövarband i västra USA under ledning av den karismatiske banditen Dutch van Der Linde. Medlemmarna i rövarbandet är efterlysta och befinner sig i konflikt med rivaliserande rövarband. Som spelare träder man in i rollen som rövaren Arthur Morgan som är föräldralös och sedan länge betraktar rövarbandet som sin enda sanna familj.
Morgan och de andra rövarna tvingas överleva i en tuff värld där det är djungelns lag som gäller och där det ofta gäller att skjuta först och fråga sen.

Spela poker och råna diligenser i vilda västern

Spelet Red Dead Redemption 2 har flera inbyggda minispel som exempelvis möjligheten att spela poker i tvättäkta skumma spelhallar i klassisk cowboy anda. Många som har sett klassiska cowboyfilmer med exempelvis John Wayne har antagligen lagt märke till att spelhallar har en viktig roll i dessa miljöer. Eftersom handlingen utspelar sig i vilda västern så är det passande att det är just Texas Holdem pokerspel som används och som ger spelaren möjligheten att testa sina spelfärdigheter mot pokerhajar och andra skumma typer i olika spelhallar. Vilda västern förknippas också med att råna diligenser och denna spelfunktion finns naturligtvis också i Red Dead Redemption 2. Man kan också stjäla hästar och råna tåg med värdefull last. Även rövare har emellanåt samveten och i detta spel kan man exempelvis också rädda unga damer i nöd eller skydda lokalbefolkningen mot natträder av kriminella gäng.

Faktum är att det inbyggda pokerspelet är så pass realistiskt att Red Dead Redemption 2 faktiskt förbjöds i flera länder där casinospelande och poker fortfarande är olagligt. Detta borde endast betraktas som en kvalitetsstämpel på hur realistiskt och välgjort spelet är. Integrationen av spännande mini-spel funktioner som poker och rån av diligenser, tåg med mera ger detta utmärkta videospel en extra dimension av realism som bidrar till att ytterligare förhöja den redan skyhöga övergripande spelupplevelsen.

Påkostad grafik och enorm spelkarta

Red Dead Redemption 2 bjuder på en imponerande högklassig grafik som är en klar uppgradering jämfört med originalversionen. Ljudeffekterna är också väldigt påkostade och realistiska. Resultatet är en mycket realistisk spelupplevelse som verkligen transporterar spelaren till en virtuell version av vilda västern som känns verklig och påtaglig.

Spelet förtjänar också ros för sin enorma spelkarta som erbjuder en uppsjö av olika spännande och mycket varierande vilda västern-miljöer. Van der Linde, Morgan och de andra rövarmedlemmarna skall exempelvis forcera sig igenom svårtillgängliga träskmarker med alligatorer, djupa skogar och snöbeklädda berg. Mycket av den mänskliga kontakten är koncentrerad till dammiga och skumma små samhällen där det är ofta svårt att se skillnaden mellan vän och fiende. Sammantaget så är spelvärlden enorm, vackert gjord och bjuder på en imponerande detaljrikedom som verkligen skall applåderas. Detta är ett spel som bokstavligen suger spelaren in i en magisk värld. Det finns mycket att lära och utforska så det är viktigt att man är beväpnad med mycket tålamod. Precis som i den riktiga vilda västern så är man beroende av sin häst så det är mycket viktigt att spelaren tar väl hand som sin häst genom hela speläventyret. Spelmöjligheterna är nästan oändliga och det är ingen risk att man tröttnar på detta spel i första taget.

Realistiska och unika karaktärer

Spelet Red Dead Redemption 2 erbjuder ett spännande persongalleri av realistiska individer med unika egenskaper och distinkta personligheter. Som spelare så kan man interagera och kommunicera med de olika personer som man stöter på under spelets gång. I vissa fall är dialogen begränsad till artighetsfraser men det händer också att man emellanåt provocerar fram ett härligt slagsmål i bästa vilda västern-anda. Det stora antalet unika karaktärer som befolkar spelet bidrar till känslan av att man befinner sig i en verklig miljö med riktiga personer.

Slutsats

Red Dead Redemption 2 är ett ytterst välgjort spel som utgavs 2018 och utspelar sig i den klassiska vilda västern i slutet av 1800-talet. Spelet är mycket ambitiöst och lyckas leverera ypperlig grafik, ljudeffekter och realistiska spelupplevelser. Som en extra dimension av realism så kan man bland annat spela poker, råna diligenser och stjäla hästar, vilket förhöjer känslan av att man befinner sig i den amerikanska vilda västern. Spelet erbjuder en enormt stor karta med varierande miljöer och många intressanta karaktärer med unika egenskaper som man kan samtala med. Sammanfattningsvis så är spelet ett mästerverk för alla som älskar äventyr i vilda västern och älskar pokerspel mot skumma pokerhajar.

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts