Gaming och spel som hobby har många bra synergier

Gaming och spel som hobby har många bra synergier

I samarbete med Alltomsmslan.se

Om du är en gamer så har du säkert någon gång, inte minst under din uppväxt, fått höra att spelande och gaming gör att du får fyrkantiga ögon, blir mindre social eller tar upp tid från lärande och skapande. Samtidigt vet du som gamer att det är så långt ifrån sanningen man kan komma. I den här artikeln går vi därför igenom tre tydliga delar där gamers enkelt kan få ett försprång mot andra. Dessa tre parametrar behöver inte vara definitiva sanningar för alla som spelar, men är ändå delar som vi upplever kan sticka ut.

Ditt ordförråd och språk kan bli bättre
Med anledning av att du tillbringar långa dagar och eventuellt sena kvällar med att prata och samtala med personer från hela världen så kommuniceras det inte sällan på engelska. Detta gör att ditt ordförråd, inte minst på engelska, kan öka markant. Om du spelat sedan barnsben så är det inte helt osannolikt att du i skolan upplevde att du hade enklare för engelska i skolan än vad du hade för svenska. Detta beror då sannolikt på att du tillbringat så pass mycket tid med att prata på engelska genom ditt spelande – men också att du konsumerat så mycket information på engelska. De allra flesta spelplattformar, speltitlar och instruktioner är på engelska, varpå det är sannolikt att din förståelse för det ökar med anledning av just detta.

Ditt kontaktnät kan breddas
En stor myt när det kommer till andras syn på oss gamers är att vi ofta är ensamma eller inte tillbringar tid med andra människor. Detta vet du likväl som vi att det är en lång bit ifrån sanningen. Som gamer lägger man otaliga timmar, direkt eller indirekt, tillsammans med andra människor – både i dialog när man pratar med sina lagkamrater och i dialog när man chattar med likasinnade. Kontakten med andra människor som man normalt inte pratar med ökar därför påtagligt, inte minst om man jämför e-sport med andra sporter där man har sitt spikade lag sedan år tillbaka. De man spelar datorspel tillsammans med blir inte sällan livslånga vänner, och ytterligare kontakter i ditt kontaktnät.

Din förståelse för ekonomi förbättras
I många kända speltitlar är ekonomi en central del, där spelen Counter-Strike 1.6 och Counter-Strike: Global Offensive är två speltitlar som tillsammans med League of Legends sticker ut lite särskilt. I samtliga dessa tre speltitlar är din förståelse för ekonomi, pengar in och pengar ut, central. Genom att du tillbringar flera timmar per vecka med att observera hur din ekonomi i spelet går upp och ner baserat på dina aktiva val i spelet så ökar sannolikt din förståelse för hur ekonomi fungerar även utanför spelet. Detta gör att du sannolikt i stället för att hitta ett smslån direkt när din ekonomi känns kärv kanske snarare överlägger med dig själv hur du kan få in intäkter på annat håll, för att undvika skuldsättning.

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts