De tre bästa spelen på PS5 just nu – i samarbete med Techwarn

De tre bästa spelen på PS5 just nu – i samarbete med Techwarn

Har du lyckats lägga vantarna på den eftertraktade Playstation 5 och undrar var du ska börja, är dessa spel våra förslag.

Trots att konsolen är så ny finns redan flera imponerande spel att njuta av, vilket är glädjande besked för den som ännu sitter i karantän. Vissa av titlarna nämnda nedan kanske du redan har testat på PS4, men spelupplevelsen är så pass förbättrad att vi valt att inkludera dem här också.

Innan du ger dig in i äventyret, kom ihåg att skaffa en VPN som installeras i routern, för att skydda dig från intrång i system som kan ge tillgång till din mikrofon, som i den fantastiska och mångfacetterade kontrollen hos nya PS5. Vet du inte vilken VPN du ska välja, testa en pålitlig VPN-service här.

Astro’s Playroom
Spelet som kommer med konsolen är det bästa inkluderade spelet sen Wii Sports och visar upp alla imponerande funktioner i Sonys nya system. Med otrolig bild, haptisk feedback och ljudeffekter är det ett underbart sätt att introduceras till potentialen hos Playstation 5.

Astro’s Playroom är ett sött och familjevänligt spel där Dual Sense-kontrollen stjäl showen. Här får du pröva hur det känns att åka skridskor på hal is, att utsättas för stark blåst när du går på lina, och att trippa på metallytor. Upplevelsen kommer sannolikt förvåna och imponera även den erfarne spelaren, och trots att det inte är ett särskilt långt spel och att det saknar en ordentlig historia, rekommenderar vi detta spel som det första man upplever på sin nya konsol, både som vuxen och barn.

Assassin’s Creed Valhalla
Kan du inte få nog av Vikings på Netflix, eller är ett fan av tidigare spel ur serien, kommer vikingaäventyren i Assassin’s Creed Valhalla sannolikt inte göra dig besviken. Detta stora open-world-spel kan man lätt gå vilse i och förlora sig i under många underhållande speltimmar.

Spelet från Ubisoft är en välgjord och underhållande avbild av vikingatiden, med Eivor som en värdig protagonist i centrum. Spelet känns livfullt och är ofta roligt, men historien saknar ibland riktigt djup och kan, precis som andra spel i serien, kännas rörigt under närstrid.

Detta är ett spel som även finns till PS4, men utvecklarna utlovar en förhöjd upplevelse med snabbare och smidigare gameplay på PS5. Hoppa tillbaka i tiden och delta i en mjöddrickartävling eller gå bärsärkagång.

It Takes Two
Från Hazelight Studios och svenska Josef Fares kommer det fantastiska spelet It Takes Two, som precis som tidigare spel från studion, bygger på (och kräver) ett samarbete mellan två spelare, antingen på samma konsol eller genom co-op online. Här krävs kommunikation mellan spelarna samt en generös skärm, som nästan alltid är delad, för bästa spelupplevelse.

Detta är ett spel som är både komiskt och djupt, skapat med mycket känsla och som har många olika spelmoment. Trots detta är spelet aldrig spretigt och har nästan inga svaga stunder. Dialogen är ofta riktigt rolig och äventyret engagerar verkligen.

Detta är historien om ett par i skilsmässa som tappat fokus på det viktiga i livet och som plötsligt förvandlas till trasdockor, med det egna huset som utmanande spelplan för att finna tillbaka till livet som människor. Skaffa omedelbart och njut av ett av de mest kritikerrosade PS5-spelen på marknaden!

Andra spel att överväga
Förutom de ovan nämnda godbitarna kan man även överväga den nya spelupplevelsen på Playstation 5 av Call of Duty: Black Ops Cold War, Control: Ultimate Edition, Ghost of Tsushima, Marvel’s Spider Man: Miles Morales, Sackboy: A big Adventure och God of War.

Hoppa in och njut av en fantastisk spelupplevelse med PS5 oöverträffade styrka, snabbhet och Dual Sense-kontrollens imponerande funktioner.

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts