Loop Hero – Recension

Loop Hero – Recension

I det underhållande och finurligt designade roguelite-spelet Loop Hero är världens undergång en ganska tillbakalutad affär.

I begynnelsen skapade Gud tydligen inte varken himmel eller jord. Men jorden var absolut öde, och mörker var definitivt över djupet. I Loop Hero har universum gått under, och det är ditt ansvar att bygga upp det om och om igen, tills den destruktiva loopen kan brytas. Att skapa en värld är dock inte så komplicerat som det kanske låter.

Four Quarters har tidigare gjort det fyndiga lilla spelet Please, Don’t Touch Anything. Det är nu uppenbart de att det inte var någon engångsföreteelse, och att den här utvecklaren har en unik talang för att skapa casualspel som inte nöjer sig med att vara innehållslösa och underdesignade. Loop Hero visar att det visst går att göra ett extremt lättillgängligt spel, som samtidigt har alldeles lagom med komplexitet under ytan.

Konceptet är enkelt och rättframt. Du börjar varje spelrunda på en förbestämd stig, som går runt i en konstant loop. Längs med banan dyker fiender upp, som din karaktär slåss med på eget bevåg, utan att du har något direkt inflytande över striderna. Det låter kanske trist, men spelet är uppbyggt så att du, genom att successivt bygga upp världen och plocka på dig bättre utrustning, ändå har tillräckligt med indirekt inflytande för att det ska kännas givande.

Läs också: Blackthorne – Blizzards blodiga halvklassiker (video)

I korthet

Vad är det?

Ett tillbakalutat roguelite-spel, som gör mycket med lite.

Utvecklare

Four Quarters

Utgivare

Devolver

Webb

loophero.com

Cirkapris

Priset:-

PEGI

Ej klassificerat

Testas på

Intel Core i5 7600k

GTX 1070

16 GB RAM

Kolla även in

Curious Expedition 2

För varje loop bygger du ut världen mer och mer – tills den går under igen.

Bygga builds

De olika vapnen, rustningarna, ringarna och magiska föremålen har nämligen alla olika bonusar. Genom att pussla ihop utrustning med specifika bonusar så kan du skapa effektiva karaktärsbyggen som fokuserar på allt från att undvika fiendeattacker, till att suga livet ur dem så att du läcker dig med varje utdelat slag.

Du bygger upp världen genom att spela ut kort, och det är viktigt att bygga så att det gynnar dig. Att sätta ut vampyrherrgårdar, träsk, spindelbon och kyrkogårdar som huserar fiender kan tyckas kontraproduktivt. Men dessa ger resurser som du behöver för att bygga upp din bas. På så sätt låser du upp nya kort, som kan ge nya förmågor eller resurser när de placeras ut i spelvärlden.

För att underlätta fiendemötena så kan du med tiden låsa upp bland annat ett vakttorn som ger understöd på platser där särskilt många eller farliga fiender dyker upp. Vissa kombinationer av kort ger också ökade resurser när du placerar ut dem tillsammans.

Det hela uppmuntrar till experimenterande för att hitta effektiva sätt att leva länge nog att få chansen att ta sig an bossarna. Du börjar med endast en krigare, men låser med tiden upp två klasser till: en tjuv som slåss med ett vapen i varje hand, samt en magiker som föredrar att lata sig medan hans odöda, beniga underhuggare drar det tunga lasset. Alla tre känns välbalanserade och roliga att spela med.Loop Hero är helt enkelt en riktigt kul och välkonstruerad roguelite som vem som helst kan plocka upp och spela – och som är besvärande svårt att lägga ifrån sig när man väl börjat.

Läs också: Sju nya, stekheta hårdvarutest!

Loop Hero – Recension Reviewed by on .
4.1

Utslag

82%
82%

Smart designad roguelite, som är inbjudande och lättsamt utan att bli fattigt eller simpelt.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts