ZA/UM berättar mer om det nya innehållet i Disco Elysium: The Final Cut

ZA/UM berättar mer om det nya innehållet i Disco Elysium: The Final Cut

I december annonserades Disco Elysium: The Final Cut, en utökad utgåva av brittiska ZA/UM:s smått makalösa rollspel, som Jocke Kilman belönade med knäckande 95 procent i vår recension. Och nu har ZA/UM pratat mer om vad vi kan förvänta oss av det nya materialet inför lanseringen i mars!

I en intervju med Push Square säger Justin Keenan, författare och narrative designer för Disco Elysium, att vi bland annat kan vänta oss fyra nya sidouppdrag, med fokus på spelets olika politiska filosofier. Uppdragen, som kommer vara exklusiva för karaktärer med rätt livsåskådning, planerades ursprungligen för originalutgåvan av spelet, men hann inte slutföras i tid. Emedan inget av dem kommer ha större inverkan på huvudberättelsen beskrivs de ändå som “signifikanta”, då de kommer bjuda på nya karaktärer, nya föremål och i vissa fall “permanenta förändringar av ditt användargränssnitt eller någon annan del av världen”.

Utöver de nya uppdragen kommer Disco Elysium: The Final Cut, som är en gratis uppdatering för de som redan äger originalspelet, även bjuda på grafiska ingrepp och fullständigt röstskådespeleri. Totalt rör det sig om “över en miljon ord”, som tre voice-over-regissörer jobbar heltid med att implementera.

Här är trailern för Disco Elysium: The Final Cut från december.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts