Tomb Raider 2-remake utvecklas av ett fan, och du kan ladda ner en demo!

Tomb Raider 2-remake utvecklas av ett fan, och du kan ladda ner en demo!

För en månad sedan skrev vi om Tomb Raider: 10th Anniversary, en Core Design-utvecklad men i slutändan nedlagd Playstation Portable-remake av det ursprungliga Tomb Raider från 1996. Och nu har det visat sig att även tvåan har fått och får motsvarande behandling av hobbyutvecklaren Nicobass!

Tomb Raider: The Dagger of Xian är nämligen en Unreal Engine 4-baserad remake av Tomb Raider 2 (som släppptes 1997), vars demoversion du kan ladda ner här. Nyligen lanserade version 1.2 inkluderar ett fotoläge, en ny dräkt samt en hel rad grafiska nyheter, däribland ny belysning, ny vattensimulering och “justeringar av Laras kroppsform för något lite mer realistiskt”. Projektet ska även ha fått de moderna Tomb Raider-utvecklarna Crystal Dyanmics välsignelse, så länge det inte används för att tjäna pengar eller dylikt.

Här är en halvårsgammal jämförelsevideo mellan Tomb Raider 2-originalet och remaken.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts