Tarsier Studios säger att de är färdiga med Little Nightmares

Tarsier Studios säger att de är färdiga med Little Nightmares

Tidigare den här månaden släpptes Little Nightmares 2, ett mysrysligt plattformsspel av svenska Tarsier Studios, som undertecknad tilldelade betyget 72 procent och slutomdömet “ett lika irriterande som hänförande äventyr” i vår recension. Nu meddelar dock Tarsier Studios att de går vidare.

Tarsier Studios köptes nämligen upp av THQ Nordic-ägarna Embracer Group i slutet av 2019, vilket gör det svårt för Malmöstudion att utveckla mer Little Nightmares, då varumärket ägs av Bandai Namco.

– Vårt samarbete med Bandai Namco har varit extremt tillfredsställande, säger Tarsier-vd:n Andreas Johnsson till IGN Nordic. De lyssnade på vår kreativa vision och tog till sig våra galna idéer och ambitioner.

– Med detta sagt är det bitterljuvt att annonsera att vi lämnar Little Nightmares bakom oss. Little Nightmares kommer alltid hållas kärt av oss i studion. Eftersom vi förvärvades av Embracer Group i december 2019 är det nu dags för oss att skriva ett nytt kapitel, skapa nya varumärken och utforska nya världar. Personligen är jag väldigt uppspelt över att få se vad vår studio kommer skapa, och jag räknar dagarna tills vi kan välkomna våra fans.

Bandai Namco tillägger att man “inte har något annonsera vid den här tidpunkten, men eftersom vi fick så mycket kärlek av fans världen runt efter lanseringen av Little Nightmares 2, så känner vi oss motiverade att leverera mer innehåll i framtiden”. Med andra ord lär vi få mer Little Nightmares vid någon tidpunkt, även om det dröjer ett tag.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts