Svenskutvecklade Valheim gör storsuccé på Steam

Svenskutvecklade Valheim gör storsuccé på Steam

För några veckor sedan fick vi reda på att Valheim – det nya Conan Exiles-doftande överlevnadsspelet av den svenska duon Iron Gate och Coffee Stain – skulle lanseras i early access via Steam tisdagen den 2 februari. För en vecka sedan, med andra ord, och nu kan vi konstatera att framgångarna är ett faktum!

I ett pressmeddelande kan vi nämligen läsa att Valheim har gått in som etta bland Steams globala toppsäljare, och att antalet samtidiga spelare var över 130 000 under natten till måndagen. Därtill skrivs mottagandet till “överväldigande positivt” baserat på nästan 10 000 användarrecensioner, så spelarna är nöjda.

– Vi är väldigt glada över den otroligt positiva respons som vi har fått, säger Iron Gate-vd:n Richard Svensson. Men det sätter också stor press på oss att hantera den stora mängden spelare som plötsligt har strömmat in. Lyckligtvis har vi ett community med många volontärer som hjälper till.

Valheim är Iron Gates första spel, och har till största delen utvecklats av blott tre personer under två års tid. Richard Svensson jobbade även med spelet på egen hand i ungefär ett år innan Iron Gate grundades.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts