Steam har satt ännu ett personligt rekord

Steam har satt ännu ett personligt rekord

För lite över en månad sedan, den 2 januari, nådde Steam över 25 miljoner samtidiga användare (25,4 miljoner för att vara exakt) för allra första gången. Och nu har siffrorna putsats ytterligare; via SteamDB har vi nämligen fått reda på att den nya milstolpen på 26,4 miljoner användare nåddes under gårdagen!

Under februari 2020 – månaden innan coronapandemin lamslog världen – hade Steam “endast” 18,8 miljoner samtidiga användare som allra mest, vilket vittnar om en raketartad tillväxt under det gångna året.

Största delen av framgångarna kan givetvis tillskrivas vår nya påtvingande, isolerade livsstil, men den kinesiska marknadens växande betydelse (sandlåderollspelet Tale of Immortal är fortfarande Steams fjärde mest spelade spel) har säkert också hjälpt Steams tillväxtpilar att ständigt peka uppåt. Framgångarna unnas inte bara lokalproducerade spel heller, då vi via Resetera har fått reda på att det nyligen utannonserade Total War: Warhammer 3 (inklusive den nya fraktionen Cathay, som baseras på Mingdynastin och vidunder från den kinesiska mytologin) numera toppar försäljningslistan i Kina, trots att det inte släpps förrän senare i år.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts