Stardew Valley har blivit brädspel, och det är tillgängligt nu!

Stardew Valley har blivit brädspel, och det är tillgängligt nu!

Jordbrukssimulatorn Stardew Valley släpptes redan 2016, men blev mer populärt än någonsin kring årsskiftet, då den nya 1.5-uppdateringen släpptes. Och nu har Stardew Valley nått en helt ny dimension, bokstavligt talat, då ett brädspel på temat har släppts efter två och ett halvt års utveckling.

Du kan kolla in en trailer för Stardew Valley: The Board Game här nedan, och sedan inhandla det via den officiella Stardew Valley-butiken för 55 dollar, utifall det verkar intressant. Stardew Valley-skaparen Eric Barone har även skrivit en snutt om det på den officiella bloggen, där vi får reda på att brädspelet har tagits fram i samarbete med Cole Medeiros, som även ligger bakom Gubs: A Game of Wit and Luck och Web of Spies.

Stardew Valley: The Board Game kan spelas av 1-4 deltagare, och rekommenderas från 13 år och uppåt. En fullständig omgång (ett kalenderår) tar omkring 45 minuter per spelare, och kan justeras för kortare speltid. Spelomgångarna kretsar kring olika mål (som slumpas fram inför varje omgång) och att återställa hembygdsgården. Spelet ska vara enkelt att komma in i, men bjuder ändå på djup och komplexitet (regler).

Här är trailern för Stardew Valley: The Board Game.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts