Peter Molyneux-studion 22 Cans har sagt upp anställda

Peter Molyneux-studion 22 Cans har sagt upp anställda

Våra yngre läsare är förmodligen obekanta med Peter Molyneux. Han var dock en väldigt stor profil under 90- och 00-talen, då han gav oss klassiker som Populous, Syndicate, Theme Park och Dungeon Keeper (hos Bullfrog), samt Black & White, Fable och The Movies (hos den egna studion Lionhead).

Under 10-talet tog han dock ett steg tillbaka från rampljuset, och har tillsammans med 22 Cans (ytterligare en egen studio) gett oss mer anspråkslösa titlar som Curiosity: What’s Inside the Cube? (2012), Godus (2014), Godus Wars (2016) och The Trail: Frontier Challenge (2017). Nu har dock 22 Cans stött på patrull då Gamesindustry.biz rapporterar att studion har sagt upp ett ospecificerat antal anställda. En talesperson tillägger:

– Tyvärr, på grund av ett antal faktorer, inklusive projekt som nått ett visst skede i utvecklingen, kan vi bekräfta att ett antal roller hos 22 Cans har blivit överflödiga. Utvecklingsarbetet hos studion fortsätter dock.

För tillfället jobbar 22 Cans på management-spelet Legacy, som du kan kolla in en video om här nedan.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts