Metro Exodus får “förbättrad utgåva” med fokus på full ray-tracing

Metro Exodus får “förbättrad utgåva” med fokus på full ray-tracing

2019 släpptes Metro Exodus, det senaste fps:et av ukrainska 4A Games. Jocke Kilman recenserade för denna publikations räkning och delade ut betyget 81 procent, tillsammans med slutomdömet “ett utmärkt actionspel med fenomenala miljöer, men ojämnt berättande”. Och nu är det dags igen!

Via den egna hemsidan har nämligen 4A Games och Deep Silver annonserat Metro Exodus PC Enhanced Edition, en ny utgåva av spelet som släpps någon gång i vår via Epic Games Store, Steam och GOG (där Metro Exodus-ägare kommer få den nya versionen utan extra kostnad). Det rör sig inte om en simpel uppdatering utan om en separat produkt, detta eftersom 4A Games har implementerat full ray-tracing via en ny pipeline, inklusive avancerade reflektioner och stöd för DLSS 2.0 på Nvidias grafikkort. Med andra ord kommer utgåvan kräva en hel del processorkraft, men slutresultatet lär bli något i hästväg för de som har tekniken till hands.

4A Games bekräftar också att Mac-versionen av Metro Exodus kommer rullas ut via Mac App Store, Steam och Epic Games Store i mars, medan Linux-versionen kommer debutera “senare under året” via Steam.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts