Mass Effect-dlc:t Pinnacle Station ingår inte i Legendary Edition

Mass Effect-dlc:t Pinnacle Station ingår inte i Legendary Edition

Under gårdagen kollade vi in Mass Effect Legendary Edition, en remaster av Biowares klassiska och älskade rollspelstrilogi, komplett med allt dlc-material som någonsin släpptes. Eller nästan, har det visat sig, eftersom det nu har framgått att originalspelets Pinnacle Station-dlc tyvärr inte ingår.

För Gameinformer förklarar Mac Walters, game director, att Pinnacle Stations källkod sedan länge har varit försvunnen, och att även backupen var trasig. Materialet – som lade till 13 stridsscenarion på en rymdstation – utvecklades nämligen inte av Bioware själva utan av Demiurge Studios, och trots att man har försökt kontakta alla som var inblandade i projektet så förblir källkoden som bortblåst. Bioware hade förvisso kunnat återskapa materialet från grunden upp, men det skulle ta “ytterligare sex månader med teamet vi har”. säger Mac Walters.

Utöver Pinnacle Station saknar även Mass Effect Legendary Edition den för tiden rätt omtyckta och “horde”-baserade multiplayerdelen från Mass Effect 3, men det torde inte överraska någon då det redan där och då kändes som en ren bonus fullständigt frikopplad från resten av den enspelarbetonade upplevelsen.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts