I brist på nytt Dino Crisis – kolla in Compound Fracture!

I brist på nytt Dino Crisis – kolla in Compound Fracture!

De senaste åren har det tisslats och tasslats kring en återkomst av Capcoms gamla överlevnadsskräckis Dino Crisis, men hittills har vi inte fått några officiella bud. Ett tydligt begär finns dock då vi kollade in Deathground i somras, och nu har presenterats för ännu ett Dino Crisis-inspirerat spel!

Till skillnad från Dino Crisis spelas dock Compound Fracture (liksom Deathground) ur ett förstapersonsperspektiv, men Dino Crisis-känslan är ändå påtaglig då skaparna Austin Schaeffer, Cyrus Byrd och Pete Goodfellow har gjort ett utmärkt jobb med att återskapa den gamla goda Playstation-estetiken, med lågupplösta texturer och kantiga polygonobjekt (även om ljuseffekterna förmodligen är lite för avancerade, om man ska vara överdrivet petig). Man har även implementerat den klassiska dörröppningsanimationen från Dino Crisis (och Resident Evil) så att vi verkligen inte ska behöva tvivla på inspirationskällan.

Compund Fracture släpps “snart” via Steam. Här är är en tweet med en gameplay-video.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts