Half-Life-renässansen fortsätter – Black Mesa: Blue Shift är under utveckling!

Half-Life-renässansen fortsätter – Black Mesa: Blue Shift är under utveckling!

I fjol släpptes både Half-Life: Alyx (recension) och Half-Life-remaken Black Mesa (recension). Och nu fortsätter Half-Life-renässansen; via Moddb har nämligen hobbyutvecklarna Hecu Collective annonserat Black Mesa: Blue Shift, en remake av den klassiska expansionen Half-Life: Blue Shift från 2001!

Hecu Collective – som tidigare har jobbat på en remake av Half-Life-modden Azure Sheep, som liksom Blue Shift kretsar kring en av forskningsanläggningen Black Mesas säkerhetsvakter – säger att man beslöt sig för att börja jobba på Black Mesa: Blue Shift efter att arbetet med den tidigare Blue Shift-remaken Black Mesa: Insecurity lades ner. En spelbar demoversion av Black Mesa: Blue Shift kommer släppas “snart” (inklusive en viss spårvagnstur) och därefter planerar Hecu Collective släppa nya kapitel vartefter de färdigställs.

Någon egentlig tidsram ges inte, men eftersom spelet kommer dra nytta av Black Mesas resurser så hoppas vi på att utvecklingstiden blir kortare än 16 år (tiden som Black Mesa krävdes för att färdigställas, tro det eller ej!).

Här är en låt från Black Mesa: Blue Shift-soundtracket av kompositören Aslan Akhmetov.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts