Embracer-köpet till trots – Gearbox fortsätter samarbeta med 2K Games

Embracer-köpet till trots – Gearbox fortsätter samarbeta med 2K Games

Under gårdagen tog vi emot beskedet att THQ Nordic-ägarna Embracer Group hade köpt upp Gearbox Software, en studio som har ett mångårigt samarbete med 2K Games för den framgångsrika Borderlands-serien. Och nu har det visat sig att samarbetet kommer fortsätta, uppköpet till trots.

För VGC berättar nämligen Gearbox-chefen Randy Pitchford att Gearbox Software kommer fortsätta samarbeta med 2K för “känt och planerat” Borderlands-innehåll, detta eftersom 2K äger “vissa rättigheter” för serien, som Pitchford ändå beskriver som “ett Gearbox-varumärke”.

Detta följdes upp med ett uttalande av 2K Games (via Gamesindustry) där man säger att Embracer-köpet “inte förändrar 2K:s relation med Gearbox eller vår roll som utgivare av Borderlands-serien”. Pitchford tillägger att han förväntar sig att “[samarbetet] kommer fortsätta och att vi kommer skapa nya möjligheter tillsammans”.

I korthet: Gearbox Software och 2K Games kommer fortsätta samarbeta med Borderlands tills vi meddelas om motsatsen, och om undertecknad tillåts spekulera vilt så sitter förmodligen Embracer Groups advokater och går igenom pappersarbetet i detta nu för att avsluta relationen så snabbt som möjligt.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts