Embracer Group har köpt upp Borderlands-studion Gearbox Software

Embracer Group har köpt upp Borderlands-studion Gearbox Software

Om du fortfarande är obekant med Embracer Group så är det dags att lägga namnet på minne nu; den svenska superkoncernen äger sedan tidigare namn som THQ Nordic, Koch Media, Deep Silver, 4A Games, Gunfire Games, Piranha Bytes och Saber Interative, och nu har man shoppat loss ännu en gång!

I traditionsenlig stil har man fyllt på pressreleasesektionen på den egna hemsidan, där vi nu kan läsa att Embracer Group har köpt upp Borderlands-utvecklarna Gearbox Software, utgivaren Aspyr Media (som tidigare har samarbetat med just Gearbox Software) samt mobilstudion Easybrain.

Den kontroversielle galjonsfiguren Randy Pitchford kommer fortsätta leda Gearbox Software, som tillsammans med studions anställda kommer bli “signifikanta aktieägare” av Embracer Group. Utöver Borderlands ingår även serier som Brothers in Arms och Homeworld i affären, som dag ett ger Gearbox Software 363 miljoner dollar, varav 175 miljoner i aktier. Om avtalade finansiella och operativa mål möts kan summan utökas med så mycket som 1 1015 miljoner, varav 360 miljoner i Embracer B-aktier, över de sex kommande åren.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts