Cyberpunk 2077-studion har utsatts för cyberattack, källkoder kan ha läckt

Cyberpunk 2077-studion har utsatts för cyberattack, källkoder kan ha läckt

Det är inte lätt att vara CD Projekt Red just nu. Cyberpunk 2077-kontroverserna har avlöst varandra på löpande band (nu senast i form av en numera åtgärdad sparfilsförstörande bugg), och nu har det visat sig att man också har attackerats av hackare, som man dock vägrar förhandla med.

I tweeten nedan bekräftar CD Projekt Red det skedda, och säger att “vissa av studions interna system äventyrades” under gårdagen, då en “oidentifierad aktör samlade viss data som tillhör CD Projekts kaptialgrupp”, och lämnade ett lösenbrev som man har beslutat sig för att publicera för allmänheten.

I lösenbrevet säger förövaren att man har kommit över “fullständiga källkoder” för Cyberpunk 2077, The Wticher 3, Gwent och den “inte släppta versionen av The Witcher 3“, tillsammans med mängder av legala och administrativa dokument, som kommer göra studions rykte “ännu värre” om de når allmänheten.

Om förövarna faktiskt har kommit över vad man hävdar att man har kommit över förblir oklart, men CD Projekt Red försäkrar oss om att de “inte tror” att personliga data från spelare och användare av CD projekts tjänster ingår i läckan. Bäst att byta lösenord på GOG med detsamma för att vara på den säkra sidan!

Här är CD Projekt Reds tweet om gårdagens stora cyberattack.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts