Valve har “definitivt spel under utveckling” enligt Gabe Newell

Valve har “definitivt spel under utveckling” enligt Gabe Newell

När Steam-ägarna Valve inte bötfälls för geoblockering utvecklar man även spel. Det hyllade och VR-exklusiva Half-Life: Alyx (recension) släpptes för 10 månader sedan via Steam, och enligt Valve-chefen Gabe Newell, som bott i Nya Zeeland under den rådande pandemin, väntar mer av den varan.

– Vi har definitivt spel under utveckling som vi kommer annonsera. Det är roligt att skeppa spel, säger Gabe Newell i en intervju med 1 News. Half-Life: Alyx var suveränt. Att återvända till skapandet av enspelar-spel, det skapade mycket drivkraft inom studion att fortsätta med det.

Gabe Newell säger också att det finns ett “starkt intresse” bland Valve-anställda att ansluta honom i Nya Zeeland (blott 25 dödsfall i covid-19), men det finns inga planer att börja flytta över folk ännu. Av samma anledning leker man även med tanken att flytta över Valves esport-turneringar, däribland Dota 2-världsmästerskapet The International, till Nya Zeeland, då landet erbjuder “realistiska möjligheter” för sådana evenemang.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts