Tidigare Team Ninja-chefen har grundat ny studio

Tidigare Team Ninja-chefen har grundat ny studio

Den Nioh 2-aktuella studion Team Ninja leddes av den närmast ökände Tomonobu Itagaki mellan 2001 och 2008. Under sin tid vid rodret hann Itagaki spotta ur sig det ungefär lika ökända fightingspelet Dead or Alive med uppföljare, samt det moderna mästerverket Ninja Gaiden (med uppföljare).

Kort efter Team Ninja-avhoppet grundade Tomonobu Itagaki Valhalla Game Studios, vars första och enda titel. det misslyckade Wii U-spektaklet Devil’s Third, släpptes 2015. Därefter har den gode(?) japanen varit tyst, men nu har han återigen bubblat upp till ytan, för att annonsera ytterligare en ny spelstudio.

I en intervju med Bloomberg (som Tomonobu Itagaki har publicerat själv via Facebook) framgår det nämligen att Tomonobu Itagaki har grundat den nya studion Itagaki Games, och att han mer än gärna skulle återuppta samarbetet med Microsoft (Dead or Alive och Ninja Gaiden var länge exklusiva för Xbox). Fortsättning följer?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts