The Division-studion jobbar på ett Star Wars-spel i open world-stil

The Division-studion jobbar på ett Star Wars-spel i open world-stil

Det våras för spelsverige! Tidigare idag skrev vi om att Uppsala-studion Machinegames och Bethesda filar på ett Indiana Jones-spel tillsammans med återuppståndna Lucasfilm Games, och nu har Wired följt upp med nyheter om att de Malmö-baserade och Ubisoft-ägda The Division-utvecklarna Massive Entertainment jobbar på ett Star Wars-spel i open world-stil. Jösses amalia!

Detta är faktiskt en ännu större grej än Indiana Jones-spelet, då vi nu kan konstatera att Electronic Arts inte längre har ensamrätt på så kallade AAA-spel inom Star Wars-universumet, förnyade “storsatsningar” till trots. Detaljerna om det nya Star Wars-spelet är förvisso sparsmakade, men det kommer i alla fall regisseras av Julian Gerighty (som tidigare har regisserat The Division 2 och The Crew) och byggas i Massives Snowdrop-motor.

Därtill pratar Sean Shoptaw, senior vice president för global games & interactive experiences hos Disney, om “massiva underhållningsupplevelser som varar många timmar, mycket längre än film”, och om att “man måste belöna [den ekonomiska] investeringen”. Låter onekligen som ett open world-spel i Ubisoft-stil eller hur?

Varken titel eller lanseringsfönster för det nya Star Wars-spelet har avslöjats.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts