Team 17 har köpt rättigheterna till Golf With Your Friends

Team 17 har köpt rättigheterna till Golf With Your Friends

För nästan exakt ett år sedan köpte de brittiska Worms-makarna Team 17 upp Yippee Entertainment, inklusive rättigheter för spel baserade på barnprogram av Cartoon Network, Nickelodeon och BBC, och Yippees egna plattformsspel Chimpact. Och nu har man gått och storhandlat igen!

Gamesindustry rapporterar nämligen att Team 17 har köpt rättigheterna till Golf With Your Friends av utvecklarna Blacklight Interactive. Golf With Your Friends debuterade i early access via Steam redan 2016, men blev “klart” i våras, i samma veva som Team 17 hoppade ombord som utgivare. Således kommer affären knappast som en blixt från ovan, speciellt eftersom spelarbasen nästan har fördubblats under de två senaste åren.

Affären är värd 12 miljoner pund (nästan 137 miljoner kronor) och Team 17 planerar “skapa ytterligare möjilgheter att förlänga livscykeln för det existerande spelet”, inklusive dlc. En potentiell uppföljare undersöks också, men den verkar ligga långt fram i tiden. Team 17 hälsar teamet hos Blacklight Interative att man kommer “ta väl hand om detta fantastiska varumärke”, vilket indikerar att den fortsatta utvecklingen kommer flytta in-house.

Här är fjolårets lanseringstrailer för Golf With Your Friends.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts