Runescape-skaparna Jagex har fått nya ägare

Runescape-skaparna Jagex har fått nya ägare

För fyra månader nådde Runescape – det klassiska, massiva onlinerollspelet som debuterade i webbläsaren 2001 – äntligen Steam. Och uppenbarligen drar free-to-play-titeln fortfarande in pengar då Runescape-skaparna nu har köpts upp av Carlyle Group, världens näststörsta privatkapitalbolag.

Prislappen är tills vidare okänd, men Telegraph rapporterar (via våra internationella kollegor) att summan förväntas bli högre än de 520 miljoner dollar som de tidigare ägarna Macarthur Fortune Holding betalade för samma studio i fjol. Carlyle Group säger att investeringen kommer leda till mer resurser för Runescape, vilket i sin tur kommer resultera i mer Runescape-innehåll i ett kvickare tempo. Carlyle Group ämnar även utnyttja dess nätverk och resurser för att lansera nya titlar, i ett försök att expandera Jagex portfolio.

Här är en tweet om Runecape-affären av Jagex själva.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts