Mäktig Steam-statistik presenteras, datumen för nästa rea har läckt!

Mäktig Steam-statistik presenteras, datumen för nästa rea har läckt!

2020 var ett riktigt rövhål till år, men några som inte behövde lida (ekonomiskt) under de tolv gångna månaderna var Steam-ägarna Valve. Nu har man nämligen sammanfattat året som gått, och kan bland annat skryta med 120 miljoner aktiva spelare per månad, och 62,6 miljoner aktiva spelare dagligen.

Därtill berättar man att 24,8 miljoner spelare var inloggade samtidigt som allra mest (en siffra som putsades till 25,4 miljoner under det nya årets första dagar), och att man hade 2,6 miljoner nya kunder per månad. Totalt sett inhandlades också fler spel under 2020 (21,4 % upp jämfört med 2019) och så hade spelarna betydligt mer tid till övers för att spela (undrar varför?) då speltiden ökade med massiva 50,7 % jämfört med 2019.

I övriga Steam-nyheter rapporterar även ständigt pålitliga Steam Database att nästa Steam-rea, det kinesiska nyåret till ära, drar igång torsdagen den 11 februari, och varar fram till måndagen den 15 februari.

Här är Steam Databases tweet om den kinesiska nyårsrean.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts