Lucasfilm Games återuppstår som Star Wars-spelens nya hem

Lucasfilm Games återuppstår som Star Wars-spelens nya hem

Sedan 2013 har Electronic Arts suttit på Star Wars-licensen, ett avtal som resulterade i några ynka spel (främst Star Wars Battlefront och Battlefront 2) fram till 2019, då produktionen verkligen kom igång med Star Wars Jedi: Fallen Order (recension) och Star Wars Squadrons (recension). Och nu kommer mera!

I alla fall är detta vad man signalerar med återlanseringen av Lucasfilm Games (som anrika Lucasarts hette mellan 1982 och 1990). På den officiella Star Wars-sidan kan vi läsa att Lucasfilm Games nu är “den officiella identiteten för alla speltitlar från Lucasfilm, ett namn som förkroppsligar företagets rika katalog av spel och dess blick mot framtiden”. Samarbetet med “de främsta studiorna inom industrin” kommer också fortsätta, så Electronic Arts (som utlovade “storsatsning” på Star Wars-spel i somras) kommer sannolikt vara kraftigt inblandade också i fortsättningen, och kanske även få betydligt mer stöd av Star Wars-ägarna Disney än tidigare.

Här en trailer för det återuppståndna Lucasfilm Games.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts