Kolla in konceptbilder från Revolver, Biowares nedlagda Jade Empire-uppföljare

Kolla in konceptbilder från Revolver, Biowares nedlagda Jade Empire-uppföljare

Kung-fu-rollspelet Jade Empire betraktas som ett av Biowares svarta får, detta eftersom spelet aldrig fick en uppföljare, och därför ofta glöms bort. Nu har det dock visat sig att en uppföljare faktiskt existerade, då art directorn Matt Rhodes har laddat upp en hel hop med konceptbilder till Instagram.

Enligt Matt Rhodes var Project Revolver under utveckling mellan 2005 och 2008, och inledde dess liv som just en uppföljare till Jade Empire, även om spelet “utvecklades och förändrades många gånger”. Bilderna målar en bild av ett spel där närstridsvapnen har fått sällskap av till synes moderna skjutdon, och händelserna förefaller främst ha varit förankrade i en storstad, där tungt beväpnade vakter patrullerar gatorna.

Eurogamer påstår att spelet innehöll sandlåde- och parkour-inslag, så väl som en icke-linjär berättelse. Projektet drog dock dess sista suck kort innan lanseringen av Dragon Age: Origins (i november 2009), och undertecknad kan inte låta bli att undra om Electronic Arts (som köpte upp Bioware 2007) slog den sista spiken i kistan.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts