Fem år efter lanseringen är Stardew Valley mer populärt än någonsin

Fem år efter lanseringen är Stardew Valley mer populärt än någonsin

Strax innan julafton släpptes den efterlängtade 1.5-uppdateringen till den mångmiljonsäljande jorbrukarsimulatorn Stardew Valley. Och nu har det visat sig att spelet, som ursprungligen släpptes i februari 2016, är mer populärt än någonsin, då det slog personligt Steam-rekord tidigare den här veckan.

Steamdb förtäljer nämligen att nästan 90 000 samtidiga spelare idkade jordbruksliv söndagen den 27 december, vilket är den högsta siffran som någonsin har noterats för Eric Barones älskade levnadsverk. Den pågående 33-procentiga rean (9 euro och 37 cent istället för det ordinarie 14 euro) har förmodligen också ökat intresset en smula, och avslutas samtidigt som den stora Steam-rean varvar ner inkommande tisdag, den 5 januari.

Här är en video som går igenom hundra(!) nyheter i version 1.5 av Stardew Valley.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts