Det ursprungliga Celeste har fått gratisuppföljare

Det ursprungliga Celeste har fått gratisuppföljare

2018 släpptes Celeste, en snabb, minutiöst designad och gruvligt utmanade plattformare. Jocke Kilman delade ut 88 procent i vår recension, tillsammans med omdömet “Celeste funkar både som ett fantastiskt plattformsspel och en eftertänksam allegori”. Och nu har en uppföljare släppts! Typ.

Innan Celeste fanns nämligen Celeste, ett Pico-8-spel som släpptes 2015, och fortfarande kan spelas här. Och nu har Celeste (det gamla, inte det nya) fått en uppföljare i form av Celeste 2: Lani’s Trek, som även det kan spelas direkt i webbläsaren via Itch.io. Noel Berry, en av Celeste-makarna, säger att uppföljaren skapades under blott tre dagar, så du gör förmodligen bäst i att inte vänta dig ett särskilt långt äventyr.

Här är Noel Berrys tweet om Celeste Classic 2: Lani’s Trek.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts