Cirkeln är sluten – Auto Chess Moba har annonserats!

Cirkeln är sluten – Auto Chess Moba har annonserats!

För två år sedan släppte hobbyutvecklarna Drodo sitt Dota Auto Chess, en schackliknande “auto battler”-modd till moba-spelet Dota 2. Succén var omedelbar och ledde till att Dota 2-skaparna Valve lanserade den egna varianten Dota Underlords, medan Drodo utvecklade den fristående titeln Auto Chess.

Nu sluts cirkeln då Auto Chess Moba har annonserats, en spin-off av Auto Chess, som på ett mer direkt sätt kommer konkurrera med Dota 2 (och League of Legends). Nedan ser du en fyra minuter lång annonseringsvideo där Loring Lee – vd för Auto Chess-utgivarna Dragonest, som även släppte ett moba-spel till mobiler under 2015 – förklarar att framgångarna med Auto Chess har “återuppväckt känslan och självförtroendet att utveckla tävlingsinriktade spel”, och att man därför vill återvända till moba-slagfältet.

Ledorden är “rättvisa”, “tävling” och “auto chess”, och alla hjältar kommer vara gratis för alla spelare, för att göra matcherna så jämna som möjligt. Auto Chess Moba siktar också på att bli nybörjarvänligt samtidigt som färdighetstaket hålls högt, och Loring Lee ser fram emot att lyssna på förslag av fansen. Auto Chess Moba är tills vidare enbart annonserat för mobiler, men eftersom Auto Chess också debuterade på mobiler innan det lanserades via Epic Games Store så räknar vi kallt med att en pc-version väntar denna gång också.

Här är annonseringsvideon för Auto Chess Moba.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts