Bristen på nya grafikkort fortsätter tills i vår

Bristen på nya grafikkort fortsätter tills i vår

I höstas presenterades och lanserades de nya grafikkortsserierna Geforce RTX 30 och Radeon RX 6000, av Nvidia respektive AMD. Tillgången på den nya hårdvaran har dock varit kraftigt begränsad, och kommer fortsätta vara det fram tills i vår som allra tidigast. Surt för de av oss som vill uppgradera!

Uppgifterna har nått oss via The Verge, som säger att Nvidia (transkribering) har medgett att tillgången på nya grafikkort får både konsumenter och samarbetspartners “troligtvis kommer förbli snål genom första kvartalet” (slutet av april enligt Nvidias tideräkning). AMD kontrar med att de kommer försöka göra de nya grafikkorten tillgängliga för “så många spelare som möjligt”, och i en intervju med Anandtech säger AMD-vd:n Lisa Su att det “kommer bli tajt under första halvan av året”. Kanske ökar tillgången i samma takt som för ett visst vaccin?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts