Biomutant-utvecklarna gick under jorden för att undvika crunch

Biomutant-utvecklarna gick under jorden för att undvika crunch

Tidigare den här veckan blev det äntligen klart att den svenska kung-fu-fabeln Biomutant kommer släppas nu i vår, den 25 maj. Dessa nyheter nådde oss efter ett år av tystnad, och nu har Stefan Ljungqvist, studiochef för Experiment 101, sagt att man gick under jorden av en väldigt bra anledning.

För IGN förklarar nämligen Stefan Ljungqvist att hans tid hos Avalanche Studios (där han var creative director) lämnade honom “utbränd”. Samtidigt blev han medveten om de negativa effekterna av konstant övertidsarbete, något han ville undvika under nystarten med Experiment 101.

– För vissa milstolpar måste du [cruncha] under begränsade former. Men det viktigaste är att du får betalt, vilket inte tillhör vanligheterna inom vår industri, galet nog. Och du får också “recap-tid” för att du måste vila. Om du konstant gör detta 12-14 timmar om dagen kommer du tids nog behöva betala för det.

Stefan Ljungqvist berömmer ägarna THQ Nordic för att de inte pressade Experiment 101 att släppa spelet tidigare, även om vissa medlemmar av teamet sannolikt kommer behöva jobba mera för att stöda Biomutant efter lanseringen. Crunch är ändå inte “en konstant sak” hos studion, eftersom det “kommer döda dig”.

Här är en fjolårstrailer för Biomutant.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts