Bekräftat: Dragon Age 4 utspelas i Tevinter

Bekräftat: Dragon Age 4 utspelas i Tevinter

I december fick vi en ny teaser för Dragon Age 4, som utlovade “en ny hjälte” och en återkomst för Dragon Age: Inquistion-profilen Solas, som under Inquisitions döende sekunder visade sig vara guden Fen’Harel, även känd som “The Dread Wolf”. Detta följdes av ett nytt stycke konceptkonst i januari.

Dragon Age 4 saknar fortfarande en officiell titel och tilltänkt lanseringsfönster, men nu har en viktigt pusselbit fallit på plats i och med den nya boken Bioware: Stories and Secrets from 25 Years of Game Development. Eurogamers Tom Phillips rapporterar nämligen att boken bekräftar att Dragon Age 4 huvudsakligen kommer utspelas i Tevinter, det äldsta människoriket i Dragon Age-världen Thedas, som styrs av magiker.

Ytterligare konceptkonst antyder också besök till Antiva, tillsammans med gästspel av en Antivwan Crow, “teatraliska yrkesmördare som hyllas för deras stilfulla dräpande”. Slutligen hittar vi även bilder på Mourn Watch (skelettvakter som förmodligen är baserade i Nevarra) samt The Lords of Fortune, ett skattletargille som grundades i Rivain och Deep Roads, dvärgtunnlarna som löper kors och tvärs genom hela Thedas.

Här Tom Phillips tweet om Tevinter-fynden i den nya Bioware-boken.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts