Att tänka på innan du uppgraderar speldatorn – i samarbete med Bluecity.se

Att tänka på innan du uppgraderar speldatorn – i samarbete med Bluecity.se

Behöver du också uppgradera din gamla speldator, till en nyare och snabbare hårdvara som inte begränsar ditt spelande? Dagens teknik är otroligt välutvecklad och vi är många som strävar efter att konstant hålla oss uppdaterade när det kommer till just teknik, och drömmer om den senaste utgåvan av både telefon och dator. Att köpa en ny dator kan vara lite av en djungel och blir dessutom ofta en dyr affär. Därför tänkte vi ge dig några tips på vad du bör tänka på innan du slår till på en ny speldator.

Shoppa begagnat och spara pengar
Summan av kardemumman är helt enkelt att det kostar att ligga på topp. Eller? Ett lifehack på hur du kan hålla nere kostnaderna är att slå till på en begagnad dator! Du kan köpa en fullt fungerande dator till en bråkdel av nypriset om du väljer att köpa en begagnad produkt. Du kan köpa allt från begagnade macbook till begagnade stationära datorer, skrivare och konsoler både online och i butik, och spara massor av pengar.

Gör din research
Det kan låta självklart för vissa, men research är A och O när det kommer till dyra inköp – som en ny speldator. Ingen vill slänga pengar i sjön på en produkt man inte är nöjd med, så lägg hellre lite extra tid på att undersöka precis vad du vill ha. Letar du efter en stationär dator till spelrummet? Eller en händig laptop som lätt kan stoppas ner i väskan? Gör en lista över vad du ska använda datorn till, vad du har för krav när det kommer till storlek, lagringsutrymme och andra egenskaper, samt vad du har för budget till ditt köp.

Spana in recensioner
Nuförtiden kan man göra en Google-sökning på nästan vilken produkt som helst, och få upp massvis av recensioner från andra som har provat produkten. Det här gäller förstås även elektronik och datorer! När du har bestämt dig för vilken dator du vill införskaffa, undersök vad andra säger om modellen. Verkar den hålla måtten när det kommer till hastighet och kvalitet? Vad klagar användarna på?

Var är den billigast?
De allra flesta vill komma undan så billigt som möjligt när de handlar, oavsett om det gäller mat eller datorer. Det är helt enkelt priset som är den mest avgörande faktorn när vi ska fatta ett köpbeslut. Därför kan det vara en bra idé att undersöka hur mycket datorn kostar hos de olika återförsäljarna. Som nämnt tidigare är ett hett tips att spana in begagnad elektronik för att spara en slant.

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts