Age of Empires 4 är “spelbart”, men behöver balansering och finputsning

Age of Empires 4 är “spelbart”, men behöver balansering och finputsning

2021 är här! För att fira publicerade Age of Empires-chefen Shannon Loftis ett blogginlägg om året som gått, och året som komma skall. Utöver en sammanfattning av arbetet med Age of Empires 2: Definitive Edition och Age of Empires 3: Definitive Edition lyfte hon även på locket för Age of Empires 4!

Age of Empires 4-utvecklarna Relic Entertainment har haft ett lågmält 2020 (senaste gången vi hörde något handgripligt om Age of Empires 4 var i samband med gameplay-premiären i november 2019), men Shannon Loftis låter meddela att man spelar Age of Empires 4 “varenda dag”, och att kärnmekaniken är på plats, även om spelet fortfarande behöver felsökas, balanseras och finputsas. Därtill “känns det som ett Age of Empires-spel”, vilket givetvis är det allra viktigaste när man hanterar en så pass älskad och klassisk serie som denna.

Slutligen inflikar även Shannon Loftis att man inte bara jobbar på nyversionerna och Age of Empires 4, utan även “framtida projekt”, som vi måhända kommer få höra mer om under det kommande året. Spännande!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts