Total War-studions taktiska fps är fortfarande under utveckling

Total War-studions taktiska fps är fortfarande under utveckling

Under gårdagen rapporterade vi att Total War-serien numera är Segas näst mest framgångsrika varumärke, näst efter evighetsmaskinen Sonic the Hedgehog. Detta betyder dock inte att Total War-skaparna Creative Assembly enbart vill syssla med strategispel i framtiden.

– Var och en av våra studior äger verkligen en franchise, och de är alla mogna och stora vid det här laget, säger Segas Europa-chef Gary Dale i en intervju med Gamesindustry.biz. Så vad vi försöker göra nu är att titta på nya varumärken. Det kommer ett nytt fps av Creative Assembly, och de bygger team kring nya varumärken. Våra interna studior har en tudelad strategi; gör mer med vad du har, och tänk på nya varumärken.

Således kan vi konstatera Creative Assemblys “nya taktiska fps” (som vi hörde om redan sommaren 2018) fortfarande lever, även om vi fortfarande inte vet något mer om det. Creative Assembly låg även bakom förstapersonsskräckisen Alien: Isolation från 2014, så man är inte helt oerfarna inom området.

Sega Europes studioschef Tim Heaton tillägger också att A Total War Saga: Troy (som laddades ner av 7,5 miljoner spelare när det var gratis under debutdygnet på Epic Games Store i augusti) har “presterat fint”, och att Sega “är supernöjda”. Hur mycket av belåtenheten som kommer från Epic Games bankkonto lämnar man osagt.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts