The Last of Us Part 2 blev den stora vinnaren under The Game Awards

The Last of Us Part 2 blev den stora vinnaren under The Game Awards

Den årliga Geoff Keighley-ledda prisgalan The Game Awards ägde rum i natt, och utöver drösvis med annonseringar av kommande spel så delades det också ut en del priser till spel från året som gått. Och med facit på hand är det bara att konstatera att The Last of Us Part 2 blev den stora vinnaren.

Naughty Dogs Playstation-exklusiva actionäventyr tog nämligen hem hela sju kategorier, däribland “årets spel”, “regi” och “narrativ”. De övriga fem nominerade titlarna för “årets spel” var Animal Crossing: New Horizons, Final Fantasy VII Remake, Ghost of Tsushima (som tog hem “spelarens röst”), Doom Eternal och Hades, varav enbart de två sistnämnda släpptes till pc i år (och förhoppningsvis följs av Final Fantasy VII Remake under 2021).

Den kompletta listan över kategoriernas nominerade och vinnare hittar du hos Variety, och i pc-väg noterar vi att Dontnod-äventyret Tell Me Why vann “games for impact”-priset, och att Hello Games No Man’s Sky utsågs till bästa “pågående” spel. Supergiant Games vann både indie- och actionpriset med Hades medan Kinetic Games blev bästa indiedebutant med Phasmophobia, och Mediatonic belönades för Fall Guys community-stöd.

Slutligen hittar vi också Half-Life: Alyx (VR/AR-spel), Mortal Kombat 11 Ultimate (fightingspel), Microsoft Flight Simulator (simulator/strategi), Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 (sport/racing) samt Among Us (multiplayer).

Här är Naughty Dogs tacktal för “året spel”-utmärkelsen till The Last of Us Part 2.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts