The Callisto Protocol utspelas tydligen i PUBG-universumet

The Callisto Protocol utspelas tydligen i PUBG-universumet

Förra veckan presenterades The Callisto Protocol, en ny sci-fi-skräckis av Glen Scofield, en av de ursprungliga skaparna av Dead Space. Glen Schofield har tidigare sagt att han och Striking Distance Studios jobbar på “ett narrativ inom PUBG-universumet”, som nu har visat sig vara The Callisto Protocol.

Rejält udda, speciellt eftersom annonseringen under The Game Awards aldrig nämnde Playerunknown’s Battlegrounds vid namn, men nu har Glen Schofield (via en intervju med IGN) fastställt att The Callisto Protocol äger rum 300 år efter händelserna i den stilbildande battle royale-skjutaren.

– Det roliga är att jag kom in med den här storyn när jag träffade PUBG-folket för första gången, och började prata med dem om [The Callisto Protocol] och om att bygga en studio. Jag presenterade detta spel för dem, och så gjorde vi så att det passade in i PUBG:s storyline.

Redan i januari 2018, när Playerunknown’s Battlegrounds och battle royale-spel var ett relativt nytt fenomen, uttryckte PUBG Corp sina önskningar att göra PUBG till en “unversiell medafranchise”, inklusive esport, animation, dramaproduktioner och långfilmer. Och av The Callisto Protocol att döma (som är ett enspelaräventyr i Dead Space-stil) kommer dessa projekt inte nödvändigtvis behöva vara intimt sammankopplade med Playerunknown’s Battlegrounds, utan bara dela vissa storymässiga element. Hur stora kopplingarna faktiskt blir sist och slutligen lär vi få reda på först 2022, då The Callisto Protocol planeras släppas.

Här är förra veckans annonseringstrailer för The Callisto Protocol.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts