Steam har nått nya rekordsiffror – igen!

Steam har nått nya rekordsiffror – igen!

I mars – i samband med den första coronavågen och medföljande restriktioner – slog Steam rekord två gånger om, först med 20 miljoner samtidiga användare, sedan med 22 miljoner drygt en vecka senare. Och nu har man återigen nått en ny milstolpe, denna gång på 24,7 miljoner samtidiga användare.

Dessa uppgifter har nått oss via SteamDB (via våra internationella kollegor), och kan tillskrivas en rad olika faktorer; först och främst har coronapandemin blossat upp igen med nya restriktioner i släptåg (inklusive totala nedstängningar), följt av det faktum att är vått och grått och höst (vinter?), samt att en mängd olika storspel precis har lanserats, inklusive världens största pc-lansering någonsin i form av Cyberpunk 2077. Något säger oss att siffrorna kommer putsas ytterligare inom kort, med tanke på att julledigheten inte kommer se ut som vanligt.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts