Skräckspelet Detention blir Netflix-serie – spana in trailern!

Skräckspelet Detention blir Netflix-serie – spana in trailern!

Netflix har på senare år hittat en niche i filmer och serier baserade på spel. Efter Dragon’s Dogma, Resident Evil, Assassin’s Creed, och fler kan vi nu få ett smakprov på nästa spel till rakning: de Taiwanesiska skräckpärlan Detention.

Lustigt nog har det redan gjorts en film baserad på spelet som släpptes 2019, men det här är en serie exklusivt producerad av Netflix. Liksom spelet det baseras på utspelar sig Detention i Taiwan under 90-talet i en skola som både hemsöks av spöken och dess mörka förflutna.

Detention är förmodligen idag mest känt som Red Candle Games debutspel innan de gjorde de skandalomsusade, och numer otillgängliga, Devotion som gjorde kinesiska staten så förbannade att spelet försvann från alla plattformar.

De två första avsnitten av Detention finns på Netflix och nya avsnitt kommer att släppas varje vecka.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts