Nu kan allmänheten också rösta fram årets spel under The Game Awards

Nu kan allmänheten också rösta fram årets spel under The Game Awards

För några veckor sedan presenterades nomineringarna för The Game Awards 2020, den Geoff Keighley-ledda prisgalan (och pr-jippot) som kommer äga rum i Los Angeles, London och Tokyo den 10 december. Och nu får även allmänheten säga sitt via “player’s voice”-kategorin, som inlett omröstningarna nu.

Omröstningen ordnas i tre olika ronder, varav den första redan är över. Fältet har således krympt från 30 nominerade titlar till 10, och under rond två (som pågår nu) får spelare rösta på fem spel, som kämpar om de fem tillgängliga platserna i rond tre (där spelare enbart kommer få rösta på en titel). De mest framgångsrika pc-spelen i rond ett var Hades, Among Us, Doom Eternal och Ori and the Will of the Wisps, vilket betyder att titlar som Half-Life: Alyx, Fall Guys: Ultimate Knockout och Assassin’s Creed Valhalla redan har slagits ut.

Skärpta läsare noterar också att Cyberpunk 2077 inte representeras (inte undra på eftersom det inte har släppts ännu), ej heller det briljanta Immortals Fenyx Rising (recension) som lanserades så sent som igår. Detta eftersom bägge titlarna släpptes (släpps) för sent på året, och därför måste vänta tills nästa års förmodade gala istället.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts