Just Cause-skaparen Christofer Sundberg har öppnat ny studio

Just Cause-skaparen Christofer Sundberg har öppnat ny studio

I april i fjol lämnade Christofer Sundberg, en av Avalanche Studios två grundare, den framgångsrika Just Cause-studion efter över 16 års trogen tjänst. Nu är han dock tillbaka med den nya studion Stockholms-studion Liquid Swords, som förefaller föra Avalanche-arvet vidare till punkt och pricka.

Via Facebook (Liquid Swords har också en hemsida, men där får man inte läsa pressreleasen) berättar nämligen Christofer Sundberg att den nya studion kommer fokusera på “sandlådeaction, explosioner, delbara upplevelser och minnesvärda spelögonblick för nästa generations konsoler, streamingplattformar och pc”.

Med andra ord exakt samma saker som Just Cause-serien gjort sig känd för, och Christofer Sundberg tillägger att man “inte har några intentioner att omforma historieberättande som vi känner det”, och att Liquids Swords främst ämnar lämna avtryck med “omedelbart tillgängliga och konstant belönande spel”.

Christofer Sundberg ger också numera Nordisk Film-ägda Avalanche Studios en känga då Liquid Swords “kommer ta tillbaka spelutveckling till vad det borde vara, intensivt kreativt och roligt, samtidigt som utvecklingen tas framåt med ett starkt fokus på att bygga innovativa actionupplevelser framom affärsplaner och kalkylblad”.

Vi vet ännu inte när Liquid Swords första spel planeras släppas, eller vad det kommer heta.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts