Dragon Quest XI säljs inte längre via Steam till förmån för nya versionen

Dragon Quest XI säljs inte längre via Steam till förmån för nya versionen

2018 släpptes Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age till pc, ett traditionellt men makalöst vackert japanskt rollspel, som undertecknad belönade med hela 91 procent i vår recension. Nyversionen Dragon Quest XI S: Definitive Edition annonserades i juli, men är långt ifrån lika “definitiv” som den borde vara.

Dragon Quest XI S bjuder förvisso på en hel del nytt innehåll (japanska röster, “karaktärsspecifika scenarion”, ett orkestrerat soundtrack vid sidan av det ursprungliga, möjligheten att växla mellan 2d- och 3d-grafik samt “mycket mer”) men är även ett steg tillbaka rent tekniskt, eftersom spelet baseras på den grafiskt underlägsna Switch-versionen av samma titel (även om upplösningen och bildhastigheten inte lär påverkas).

Surt, speciellt eftersom Dragon Quest XI S är en fullständigt fristående produkt, utan möjligheten att “uppgradera” originalutgåvan för en billigare peng. Och nu har situationen blivit ännu lite värre då det har visat sig att Square Enix, Dragon Quest XI S-lanseringen till ära, har slutat sälja Dragon Quest XI via Steam, även om spelare som redan äger originalutgåvan fortfarande kan ladda ner och spela den (antar jag).

Varför Square Enix inte gjorde sitt jobb ordentligt genom att inte basera Dragon Quest XI S på den existerande pc-grunden övergår mitt förstånd, men förmodligen kom man fram till att man tjänar mer pengar på detta sätt?

Här är sommarens trailer för Dragon Quest XI S.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts