Destiny 2: Beyond Light – Så här fungerar de nya underklasserna

Destiny 2: Beyond Light – Så här fungerar de nya underklasserna

Denna artikel är ett samarbete mellan Svenska PC Gamer och Bungie, i syfte att förklara de nya underklasserna och vad de kan göra. Tack vare samarbeten och sponsorer kan vi fortsätta att leverera material av hög kvalitet till alla läsare utan kostnad.

Vad är Beyond Light?

Beyond Light är den nya expansionen till Destiny 2. Den introducerar en rad förändringar, och lägger till den frusna månen Europa samt ruinen Cosmodrome. Kanske allra främst får varje klass en ny underklass, baserad på darkness-drivna stasisförmågor. I den här guiden ska vi ta en titt på hur du låser upp dem, samt gå igenom vad de nya klasserna och förmågorna gör.

Hur du får tillgång till de nya stasis-underklasserna

Det tar några timmar att låsa upp stasis permanent för din karaktär. Det är dock inte särskilt komplicerat – allt du behöver göra är att spela igenom hela Beyond Light-kampanjen och besegra slutbossen, Eramis – en fallen som lärt sig att använda darkness kraft.

För att besegra Eramis måste du också utvinna kraften som finns i darkness. Den kallas stasis, och är i princip en isbaserad förmåga som bland annat låter dig frysa ner fiender. Innan du kan låsa upp stasis så måste du vänja dig och introducera darkness till din kropp vid fyra tillfällen, samt besegra flera av Eramis underhuggare i en serie uppdrag. Först efter det är du redo att låsa upp din inre potential och ta dig an Eramis.

Bild från Destiny 2: Beyond Light.

I korthet

Utvecklare

Bungie

Utgivare

Bungie

Webb

bungie.net

Det här är de nya underklasserna

Alla tre klasserna får sina egna underklasser. Warlock får Shadebinder, Titan Behemoth och Hunter får Revenant. Alla har både unika förmågor och några som är gemensamma för alla. Alla behåller också sina klassförmågor (då de är bundna till huvudklassen), så Warlock behåller sina healing och empowering rifts, till exempel.

Alla har även samma granater. Standardgranaten för de nya subklasserna är glaciärgranaten. Det är en användbar förmåga som dock kräver lite övning för att den ska vara riktigt effektiv. När du kastar den bildas en mur av is, som dels kan användas som skydd. Om du prickar rätt så kan du dock också fånga fiender i muren och frysa dem. Därefter kan du skjuta sönder glaciärmuren, vilket skadar alla fiender som fastnat i den.

Det finns även två granatvarianter till: duskfield och coldsnap. Den förra skapar ett energifält som saktar ner och till slut fryser alla fiender som fastnar i det, och den senare skickar ut målsökande stasis-energi som kan frysa ner upp till tre fiender. Dessa två underhållande varianter måste dock låsas upp genom att prata med Exo Stranger (som du träffar under Beyond Light-kampanjen), och ta dig an Born in darkness, ett uppdrag i ett antal steg.

Det svåraste med att låsa upp duskfield-granaterna är att du måste genomföra en lost sector (du behöver vara omkring nivå 1170-1200 för att det inte ska bli alltför svårt). Den klurigaste biten med att låsa upp coldsnap-granaterna är definitivt gambit-biten, där du måste sänka ett visst antal motståndare med stasis-förmågor. Fokusera på specialattackerna på vanliga mobs, och slösa inte förmågorna på de starka fienderna, så ska det nog gå vägen efter några matcher.

Avslutningsvis är det dags att ta en titt på de olika underklassernas unika förmågor.

Warlock Shadebinder

Bild på Warlock Shardbinder i Destiny 2: Beyond Light.

En isbaserad förmåga känns tämligen perfekt för den här magiskt betonade klassen. Shadebinder använder passande nog en magisk stav för att dela ut iskall skada till alla som råkar komma i vägen.

Penumbral blast är Shadebinderns närstridsförmåga. Liksom vissa andra förmågor som hamnar under ”melee”-facket så skjuter du snarare ut en kortare avståndsattack. Fiender som träffas kan frysas ner.

Winter’s wrath är superförmågan, och så klart den stora grejen. När du aktiverar denna övergår du till tredjeperson och kan skjuta ut projektiler med din stav, som fryser fiender. Klicka du på höger musknapp sänder du ut en chockvåg som kan krossa frysta fiender till smulor. Väldigt effektivt, och kanske den mest lättanvända och kraftfulla av alla nya förmågor.

Titan Behemoth

Bild på Titan Behemoth i Destiny 2: Beyond Light.

Som sig bör gillar den store titan-tanken att slå fiender på truten, och använder således stasisförmågorna till att i mångt och mycket göra just det.

Shiver strike är en behemoths närstridsattack. Man kastar sig dock fram, så räckvidden är ganska generös. Kan vara något lurig att använda i början, men väldigt kraftfull när man får till det. Du håller in c-knappen (eller vilken knapp du har bundit) för att kasta dig fram och nita motståndaren så att de stapplar bakåt och blir långsammare en stund. Om de nu ens överlever, vill säga.

Glacial quake är superförmågan. Vänster musknapp låter dig göra en kraftigare variant av shiver strike, så att du kan kasta dig mellan fiender i ruskig fart. Se bara upp så att du inte råkar kasta dig utför ett stup eller in i en lite för mäktig fiende. Höger musknapp låter dig slå näven i marken så att stasis-kristaller skickas ut längs backen. Effektivt för att frysa ner fienderna innan du nitar dem.

Hunter Revenant

Bild på Hunter Revenant i Destiny 2: Beyond Light.

Hunter är som bekant en rörlig och snabb klass, som verkligen kan dra nytta av glaciärgranaten då de inte haft en sköldförmåga sedan tidigare.

Withering blade är ännu en avståndsattack som hamnar i närstridsfacket. Som den ninja du är så kan du kasta ut frostiga kaststjärnor som gör rätt bra skada samt saktar ner fienderna.

Silence and Squall är Revenant-klassens superförmåga. Som namnet antyder har den två attacker i en. När du aktiverar den kastar du en slags granat som kan frysa ner elakingar. Efter det så skapas även en slags virvelvind av stasis, som skadar och saktar ned fiender som fastnar i den. Extremt användbar då den kan hjälpta till att nöta ner mer kraftfulla motståndare, samt göra dem långsamma på kuppen.

Det här var det viktigaste om de nya underklasserna. För mer funderingar har vi en väldigt trevlig gemenskap på vår Discord där man gärna får delta i diskussioner, ställa frågor eller bara hänga i största allmänhet.

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts