Cyberpunk’d? CD Projekt Red riskerar åtal för lurendrejeri

Cyberpunk’d? CD Projekt Red riskerar åtal för lurendrejeri

En och en halv vecka efter lanseringen börjar Cyberpunk 2077 allt mer kännas som 2020 års svar på 2018 års Fallout 76; liksom Bethesdas överlevnadstitel verkar CD Projekt Reds splitternya sci-fi-rollspel trampa i klaveret gång efter annan, tidigare idag för korrupta sparfiler, nu för potentiellt lurendrejeri!

Via New York Times har vi nämligen fått reda på att den polska advokaten och investeraren Mikołaj Orzechowski just nu undersöker CD Projekt Red för “felaktig framställning av fakta för ekonomisk vinning” (maskinöversättning), med fokus på avbruten försäljning av Cyberpunk 2077 via Playstation Store på grund av Playstation 4-versionens miserabla tekniska skick.

Mikołaj Orzechowski pekar ut “ledningens attityd”, “inkonsekvent fakta” (uttalanden om att spelet skulle ha varit “redo” trots att det inte var det) samt det faktum att CD Projekt Red “har medgett att de inte utövade tillräcklig aktsamhet under utvecklingen av spelet för Playstation 4-plattformen”.

Här är en tweet av CD Projekt Red om det nuvarande läget för Playstation 4-versionen av Cyberpunk 2077, tillsammans med en ursäkt för konsolversionerna. Vi anar att vi kan vänta oss mer av den varan.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts