Cyberpunk 2077-utvecklare anklagar CD Projekts ledning   för hyckleri och oärlighet

Cyberpunk 2077-utvecklare anklagar CD Projekts ledning för hyckleri och oärlighet

Det är bitterljuva tider för CD Projekt just nu. Trots att Cyberpunk 2077 är den största pc-lanseringen någonsin och redan går med vinst har det också hamnat i ordentligt blåsväder då spelet alltjämt plågas av buggar – speciellt konsolversionerna.

Efter ramaskri från många kunder har Sony gått så långt som att helt ta bort spelet från Playstation Store, och Microsoft har nu börjat erbjuda pengarna tillbaka.

I svallvågorna av detta har givetvis CD Projekt en hel del att svara för. Och en del av kritiken kommer från internt håll. I ett möte som Bloombergs Jason Schreier rapporterat om ska utvecklare ha ställt ledningen mot väggen.

En utvecklare ska ha påpekat ironin och hyckleriet i att skapa ett spel om hur företaget exploaterar folk samtidigt som man behandlar sina egna anställda illa. En annan frågade varför ledningen hävdade att spelet var spelbart redan i januari när det inte stämde.

Föga förvånande hade ledningen inte mycket konkret att svara på detta. De ska ha tagit ansvar för spelets knaggliga släpp och lovat att se över arbetsförhållandena i framtiden. Samtidigt hävdar flera interna källor att CD Projekts deadlines och ambitioner för projektet var konstant orealistiska.

Läs också: PC Gamer utser Årets Spel 2020

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts