Cyberpunk 2077 är den största pc-lanseringen någonsin

Cyberpunk 2077 är den största pc-lanseringen någonsin

För blott några dagar sedan meddelade Blizzard att World of Warcraft: Shadowlands var det snabbast säljande pc-spelet någonsin, med över 3,7 miljoner sålda exemplar det första dygnet. Jag säger “var” eftersom ett litet spel kallat för Cyberpunk 2077 nu har slagit det nya rekordet, med råge dessutom!

Via Twitter har nämligen Cyberpunk 2077-utvecklarna CD Projekt Red meddelat att sci-fi-rollspelet samlade ihop 8 miljoner förhandsbokningar, varav 59 procent gällde pc-versionen. Enkel matematik (utförd av våra internationella kollegor eftersom jag bara inte orkar) fastslår således att 4,72 miljoner pc-exemplar av Cyberpunk 2077 förhandsbokades, det vill säga över en miljon fler än vad Shadowlands mäktade med.

Därtill gäller dessa siffror bara förhandsbokningar, så vi kan nog plussa på några miljoner till för de spelare som valde att invänta de första allmänna intrycken innan de inhandlade spelet. Du har väl inte missat vår recension?

Här är CD Projekt Reds rekordartade Cyberpunk 2077-tweetar.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts