Casey Hudson och Mark Darrah har sagt upp sig från Bioware

Casey Hudson och Mark Darrah har sagt upp sig från Bioware

Alldeles nyligen bekräftade Bioware både en remaster av Mass Effect-trilogin (släpps våren 2021) och en helt ny del av den älskade sci-fi-serien. Med andra ord såg det ut som att solen återigen hade börjat skina hos den skamfilade rollspelsfabriken, men nu har vi nåtts av ytterst oroväckande nyheter.

Via den egna hemsidan har nämligen Bioware meddelat att både Casey Hudson (Mass Effect-trilogins regissör, som efter en några år lång paus återvände till Bioware sommaren 2017 i rollen som general manager) och Mark Darrah (exekutiv producent för Dragon Age-serien, inklusive kommande Dragon Age 4) har beslutat sig för att lämna Bioware. Laura Miele, chief studios officer, försäkrar oss ändå om att Biowares framtid är i trygga händer.

Den tidigare Blizzard-veteranen Christian Dailey kommer överta ansvaret för Dragon Age 4, medan Mike Gamble leder arbetet med det nya Mass Effect-spelet. Samantha Ryan, som tidigare jobbat hos Warner Brothers Games, kommer fortsätta övervaka studion. Letandet efter en ny general manager har börjat, och Bioware “pratar redan med bra folk”. Casey Hudsons och Mark Darrahs egna uttalanden om situationen hittar du här och här.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts