Zlatan undrar vem som gav FIFA 21 rätten att använda hans namn

Zlatan undrar vem som gav FIFA 21 rätten att använda hans namn

EA Sports nya bolltrollare FIFA 21 annonserades i juni, och kort därpå fick vi reda på att pc-versionen av spelet kommer baseras på den nuvarande (förra?) konsolgenerationen istället för nästa (nuvarande?). Lanseringen inträffade tidigare den här månaden, och Zlatan Ibrahimović har tagit notis.

Via Twitter undrar nämligen den svenska veteranstjärnan stilla vem som gett EA Sports tillåtelse att använda hans namn och ansikte i FIFA 21. Han tillägger att han till sin kännedom inte är medlem av FIF Pro (organisationen som representerar fotbollsspelares intressen), och att det således är dags att “undersöka” situationen. Den enkla sanningen är dock förmodligen att lagen som spelarna tillhör (i Zlatans fall AC Milan) äger dessa rättigheter, och att spelarna därför inte har mycket att säga till om i den här specifika situationen.

Samtidigt rapporterar Daily Mirror att David Beckham betalas 40 miljoner pund över tre år för att dyka upp som en “ikon” i FIFA 21 och framtida spel, men eftersom britten är pensionerad så kan inget lag sälja hans rättigheter.

Här är Zlatan Ibrahimović tweetar om hans upplevda identitetsstöld.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts